Gi’r du en autograf?

I disse dage giver jeg rigtig mange af dem, selv om det vist i dag i højere grad hedder en signatur.

Da jeg var barn – og spillede fodbold – øvede jeg mig tit i at skrive autografer, så jeg kunne det, når jeg kom på landsholdet. Det blev dog aldrig aktuelt med landholdet og den forbundne autograf til unge fans, men antallet af autografer er dog alligevel blevet stort.

I disse dage drejer det sig om ca. 1.000 gange, hvor jeg skriver under på diverse dokumenter i forbindelse med skoleafslutningen (i sådan et par uger er antallet af mine autografer nok større end de som Bendtner giver, men han er jo heller ikke på landsholdet).

For en del år tilbage – den gang der eksisterede rejsechecks – skulle jeg indløse sådan 10 styks i en Barclays Bank i Kenya – alle 10 checks skulle underskrives og det gik galt. Trods min barndoms mange timers træning i ”at give autografer” magtede jeg ikke at præstere 10 ens udseende autografer, hvilket betød at jeg ikke kunne få mine dollars. Hvor stor forskel er der så mon på de ca. 1.000, som jeg skriver i disse uger. Jeg skulle nok overveje et stempel?

Du kan jo prøve at reflektere over hvad, hvor og hvordan du skriver under, og hvordan det vil blive i de kommende år – kan man forestille sig en digital signatur på et skolebevis og fra en landsholdsspiller?

Af Rud Nielsen