Trivselstest, psykologbistand og kompasforløb

Mere trivsel - mindre stress

Frie Skolers Ledere har et samarbejde med konsulent- og undervisningsvirksomheden Center for Stress og Trivsel som er Danmarks førende virksomhed indenfor rådgivning om psykisk arbejdsmiljø og behandling af stress. De har et indgående kendskab til skoleområdet. Vores samarbejde betyder, at vores medlemmer kommer hurtigere til og får målrettet hjælp til gode medlemspriser.

Lærernes Pension tilbyder også et gratis kompasforløb, der hjælper dig, hvis du er presset, stresset eller syg og måske ikke er helt sikker på, om du har brug for et længere forløb.

Test din trivsel til en start

Testen bruges som en ”temperaturmåling” på din trivsel lige nu og her. Ved at gentage testen over en periode på et par uger og samtidig skrive logbog over dine gøremål kan du holde øje med, hvad der bringer dig nærmere på trivsel, og hvad der bringer dig i ubalance.

Testen er en gratis ”hjælp-til-selvhjælp”-test, men er der vedvarende tegn på ubalance, har du mulighed for at købe hjælp af vores stressekspert. Det står i vejledningen, hvordan du gør.

Stress og trivselspakker

Grundpakken

4 samtaler á 45 – 55 min varighed enten i psykologens konsultation eller på Skype.
5.800 kr.
 • Hvis der er behov for yderligere samtaler kan den enkelte skoleleder fortsætte for egen skoles regning til 1.100 kr. pr. samtale
 • Skolen faktureres efter endt forløb

Hotline

1 telefonsamtale á 30 -50 min varighed indenfor 1 døgn efter henvendelse
1.500 kr.
 • Er der behov for yderligere samtaler, træder grundpakken i kraft
 • Der faktureres én gang pr måned

Ledercoaching/ ledersupervision

Opstart inkl. en samtale som foregår i psykologens konsultation eller på Skype
2.100 kr.
 • Yderligere samtaler: 1.100 kr. pr. samtale
 • Der faktureres efter endt forløb

Husk, at skolen som din arbejdsplads har et ansvar for dit arbejdsmiljø. Som leder må du selv være opmærksom på din trivsel i arbejdet, men du er omfattet af personalepolitik og lignende.

Er du øverste leder kan det være en god idé at få det med som en fast del af din aftale, at du har mulighed for at få coaching og hjælp efter behov eller et bestemt antal timer om året, så du ikke skal ansøge bestyrelsen fra gang til gang. 

Gruppeforløb for mindre grupper af ledere

Forløb for 5-6 personer ad gangen.
15.000 kr. Pr. deltager ved 5-6 deltagere
 • Mødegangene er fordelt med en måneds mellemrum. FSL stiller møderum til rådighed i København
 • Der er mulighed for individuelle samtaler som tilkøb (kan eventuelt blive fra lederens eget budget)
 • Formålet med en supervisionsgruppe er dels at holde fokus på ledelsesopgaven, dels gennem viden, dels gennem refleksion over egen strategi, dels gennem oplevelsen af at dele og udvide sin forståelse og selvforståelse i gruppen.

Et forløb kan for eksempel se sådan ud:

1 mødegang: 9 – 16:
Oplæg om psykisk arbejdsmiljø + sparring i mindre grupper

2 mødegang 9 – 16:
Oplæg om ledelse + supervision på deltagernes sager

3 mødegang 9 – 16:
Oplæg om trivsel + supervision på deltagernes sager

4 mødegang 9 – 16:
Oplæg om kommunikation + supervision på egne sager

 

Kompasforløb til bedre trivsel

Er du stresset, presset eller syg tilbyder Lærernes Pension gratis hjælp.

 • Du får tilknyttet en personlig vejleder med helbredsfaglig baggrund. Din vejleder følger dig fra start til slut og 360 grader rundt om din situation.
 • Formålet er, at du gennem individuelle coaching-samtaler, helhedsorienteret rådgivning og realistisk målsætning får hjælp til at opnå bedring og fastholde dit arbejde eller til at vende tilbage til arbejdsmarkedet i det omfang, som for dig er muligt.
 • Samtalerne foregår via aftalte videomøder eller telefonisk, og du har løbende mulighed for at kommunikere med din vejleder. Du behøver derfor ikke at blive hjemme fra arbejde for at være i et kompasforløb.